Minister Dijsselbloem beantwoordt Kamervragen Bitcoin

In zijn antwoorden stelt de minister dat de ‘alternatieve virtuele munteenheid’ Bitcoin wat hem betreft niet erkend kan worden als ‘elektronisch geld’, omdat de valuta niet voldoet aan de eisen die Nederlandse wet daaraan stelt.

Toch moeten Nederlanders die hun inkomsten uitbetaald krijgen in de digitale valuta hier gewoon belasting over betalen. “Dat de voordelen uit een dergelijke bron worden berekend aan de hand van een ander stelsel dan het in ons land geldende wettig betaalmiddel maakt dat niet anders”, aldus de minister.

Nu.nl schrijft dat “…ongeveer 2 procent van het totale aantal Bitcoin-gebruikers ter wereld Nederlander is en dat deze Nederlanders voor ongeveer 20 miljoen euro aan Bitcoins bezitten.” Verder voldoet Bitcoin niet aan de definitie die momenteel wordt gehanteerd voor ‘electronisch geld’, omdat de houder van een Bitcoin geen claim heeft tegen de uitgever van Bitcoins.

Rijksoverheid meldt verder dat “Minister Dijsselbloem van Financiën geeft aan dat de alternatieve virtuele munteenheid Bitcoin vooralsnog geen risico vormt voor financiële stabiliteit. … De opkomst van Bitcoin lijkt bepaald te worden door de speculatieve vraag hiernaar.”

Zie ook:

http://www.nu.nl/internet/3495285/inkomsten-in-bitcoins-worden-belast.html

Dit bericht is geplaatst in bitcoin met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.