Bezoek aan WZZRD, Enschedé

Woensdag 1 december 2010 heb ik het gamescafé ‘WZZRD’ in Enschedé bezocht, samen met mede-studenten van de cursus game studies. Hoewel ik zelf nog niet eerder een gamescafé had bezocht was ik er wel mee bekend, mede door de docu ‘Beyond the Game’. Ik heb hierdoor weinig verrassende dingen gezien; gamen heeft sinds 2006 blijkbaar geen drastische ontwikkeling doorgemaakt. De afgelopen vier jaar ben ik minder intensief bezig geweest met gamen, maar het vormt voor mij nog steeds bekend gebied.

Uiteraard is grafische vooruitgang binnen de genres zichtbaar. Daarnaast boren de Wii en de Xbox360 met nieuwe ‘peripherals’ (controllers) in combinatie met andere genres content een nieuwe groep gamers aan. In WZZRD viel het me op dat dit vooral dames aanspreekt. Zogenaamde ‘hardcore gamers’ zijn toch vaker mannen en die houden het bij meer competitieve games. Hierbij doel ik op bekende genres zoals FPS en race- en sportsimulatie games. Games die vragen om snelheid, controle en precisie. Bijvoorbeeld, in 2006 speelde ik Halo en in 2010 @ WZZRD speel ik COD: Modern Warfare 2. Gran Turismo? Toen deel 2, nu deel 5. PES? Idem dito.

Mijn onderzoeksopzet heeft betrekking op het vaststellen van spelregels binnen een multiplayer FPS multiplayer LAN opgeving. Hierbij wil ik specifiek de game Halo behandelen. Tijdens het bezoek aan WZZRD heb ik gezien dat het genre waarin Halo valt niet radicaal is verandert. Dit werd mij duidelijk door het spelen van COD: MWF2; een game die mijns insziens in dezelfde categorie games valt als Halo. Dit maakt dat mijn onderzoek relevant is.

Dit bericht is geplaatst in overig met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.