Gamecultuur leesvragen week 3: Identiteit

Hieronder beschrijf ik tekstvragen, drie tekstvragen en één kadervraag, voor hoorcollege 3 van de cursus gamecultuur. De vragen hebben betrekking op de literatuur die ik hieronder noem:

Richard, B. & Zaremba, J. Gaming with Grrls: Looking for Sheroes in Computer Games. Hoofdstuk 18, pp. 283-300.

In het artikel wordt meerdere malen een interpretatie van een game gegeven. Echter, op pagina 297 schrijven de auteurs:

“…the reception of virtual female game figures is dependent on the player/viewer/interpreter.”

Indien dit het geval is, is het aantal potentiële interpretaties zeer groot. Of, is het aantal beperkt tot de door Raessens (p. 375) genoemde drie categorieën; preferred, negotiated en oppositional reading?

Bryce, J. & Rutter, J. Gendered Gaming in Gendered Space. Hoofdstuk 19, pp. 301-310.

Bryce & Rutter schrijven op pagina 306 dat gamen wordt geïdentificeerd als ‘mannelijke’ activiteit en dat dit vrouwen ontmoedigt om zich te associëren met het begrip ‘gamer’. Is het gamen zelf, of juist het bekend staan als gamer in dit geval onaantrekkelijk voor vrouwen?

Everett, A. Playing With Race in Contemporary Gaming Culture. Hoofdstuk 20, pp. 31-325.

In mijn opinie vormen gaming magazines een filter tussen de gamer en de game, waardoor de gamer in staat is om het kaf van het koren te scheiden. Echter, Everett schrijft op pagina 315 dat “The answer is, of course, gaming magazines are tapped to share the financial burden of marketing games to this very lucrative target market.” Klopt Everett’s bewering?

Kadervraag:

Relatief weinig vrouwen spelen games, in vergelijking met mannen. Komt dit door de definitie van wanneer iemand wordt beschouwd als ‘gamer’, door de mening van de sociale omgeving van de vrouw over gamen, of door de aantrekkelijkheid van het medium games voor vrouwen in het algemeen?

Dit bericht is geplaatst in overig met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.