Mijn brief aan de Nederlandse Spoorwegen (2)

Net arriveert er een reactie van de NS op mijn laatste brief. Mijn “…verzoek voldoet niet aan de voorwaarden”. Welke voorwaarde(n) dat precies is, of zijn, wordt niet verteld. Dat mag ik zelf uit het twaalf pagina’s tellende epistel halen. Hierbij mijn tweede brief:

Geachte heer Sluijsmans,

U ontvangt dit bericht naar aanleiding van uw brief van 28-10-2010. In uw brief geeft u aan dat u niet aan mijn verzoek kunt voldoen omdat deze niet zou voldoen aan de AVR-NS. U geeft aan dat mijn verzoek is om de ritprijs op het uitstel van betaling met kenmerk Z075476 aan te passen. Echter, mijn verzoek is niet om de hoogte van de ritprijs aan te passen. In plaats daarvan stel ik dat een gedeelte van de totale ritprijs reeds heb voldaan en dat ik bereid ben om het verschil te voldoen tussen de totale ritprijs, en wat ik reeds heb betaald.

Hierbij zal ik nogmaals de situatie schetsen.

Uw meest recente acceptgiro bevat het bedrag € 23,30, dit is het volle tarief voor het traject Groningen-Utrecht. In mijn eerdere brief heb ik genoemd dat ik van de conducteur een uitstel van betaling verhoogd met het wettelijke tarief heb gekregen. U hebt in uw eerdere brieven te kennen gegeven dat de wettelijke verhoging in dit geval komt te vervallen.

Echter, voor het traject Groningen-Utrecht heb ik door het kopen van een daluren kaartje ter waarde van € 14,00 reeds een gedeelte betaald van de ‘volle’ ritprijs, ter waarde van € 23,30. In mijn eerdere brief heb ik gesteld dat ik “…bereid ben om alsnog het verschil tussen het volle tarief en het kortingstarief voor de reis van Groningen naar Utrecht te voldoen”. Dit verschil bedraagt € 9,30, het resultaat van € 23,30 – € 14,00.

Indien u mij een acceptgiro stuurt met het bedrag € 9,30 zal ik deze voldoen. Wellicht ten overvloede; vanwege bovengenoemde redenen stem ik niet in met het betalen van € 23,30.

Als bijlage vind u het destijds aangeschafte vervoersbewijs. Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Dit bericht is geplaatst in overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.